Tanfolyamok

ÚJ TANFOLYAMOK INDULNAK!
 


Ökomesék - Képmesék


Kreatív foglalkozás 6-10 éveseknek a környezettudatosság jegyében. Mese, játék, tárgykészítés hulladékokból és más ZÖLDségek.

INGYENES!

előzetes regisztráció: okomesek.kepmesek@gmail.com

 

 

.....................................................................................................................

Hatha joga

Finom, ütögető mozdulatokkal kimozdítjuk a testet a befeszült korlátaiból, majd a légzéssel kitartott testhelyzetek és a lazítások váltakozásával felkészítjük elménket és ízületeinket a helyes meditatív üléshelyzetre.

A jóga öt alapelve:
1. Helyes testgyakorlás
2. Helyes légzés
3. Helyes relaxáció
4. Helyes táplálkozás
5. Pozitív gondolkodás és meditáció

A jóga nemcsak testgyakorlás, hanem életmód is. Egyesíti azokat a technikákat, amelyek fejlesztik testi-lelki egészségünket, erkölcsi nézeteinket és önismeretünket.

Magamról: Jelenleg 25éves vagyok- Gyerekkorom óta tánccal foglalkozok. A színház, mozgás, alkotás napjaimat tartja össze. 5éve gyakorlom a jógát, ami ma már életem kihagyhatatlan része. 2x töltöttem a telet Indiába, ahol mélyebbről tapasztalhattam e mozgásforma filozófiai oldalát. Tűztánccal foglalkozok, ami az adrenalin számomra. Életemet egy vidéki közösségben képzelem el, művészettel, népi tradíciókat megtartva, de nem feledve korunk pozitív oldalait, utazó társulattal, kiskerttel, "terápiás" táboroztatással.

Minden szerda: 18-19.30h, és minden csütörtök 19-20.30h

.....................................................................................................................

A nőiség tánca - hastánc

A hastánc vagy más néven orientális tánc eredetileg termékenységi táncként alakult ki az arab kultúrában, és főleg nők táncolták egymásnak. Csak később, a 20. század elején vált "szórakoztató" műfajjá is. A hastánc máig megőrizte legfőbb lényegét: testileg és lelkileg is a nőiség területeihez kapcsolódik, úgy mint a termékenység, a női energia felébresztése, annak mozgatása, nőiségünk felfedezése, megélése. Ezen kívül fizikailag is pozitívan hat: a hastánc rendkívül átmozgatja és erősíti a has-, a derék-, a csípőtájék-, valamint a végtagok izomzatát, segíti a menstruációs ciklus harmonikussá válását, és rendszeres gyakorlása jó közérzetet ad. A hastáncot bárki gyakorolhatja életkortól függetlenül. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne ismerkedni a lágy, nőies mozdulatokból álló hastánc szépségeivel.
Óra időpontja: minden kedden, 19.00-tól 20.30-ig.

.....................................................................................................................

Transztánc

A sötétben egyedül vagy, de mégis egy vagy minden élőlénnyel. Felhangzanak a dobok, az imák hangjai.Meghallod a szellemek távoli hangját,a dobok lüktetése elfeledteti veled elméd zakatolását, testedet a ritmus mozgásba lendíti, hogy lelked szabadon, ismeretlen tájakra repüljön. A Transztánc középpontjában a  gyógyulás és a szellemhez  fűződő kapcsolatunk áll.A sötétség közösségében táncolva  párhuzamos valóságok nyílnak meg, amelyekben szembesülhetünk a hétköznapokban megoldhatatlannak  tűnő  problémáink gyökerével. Megszokott  énünk eltűnik; kapcsolatba lépve felsőbb énünkkel problémáink átértéklődnek feloldódnak.

Hogyan készülj testileg
A Transztánchoz nem feltétlenül szükséges előkészület, hiszen nem Te táncolsz, hanem a ritmus mozgat. Csak hagyd, hogy magával vigyen. Azért  kérlek  hozz  majd  magaddal  kényelmes  öltözéket,  zoknit,  egy kendőt (sötét, sűrű szövésű, nem átlátszó) a szembekötéshez, vizet és valamit, pl. takarót, amire leülhetsz. Mezítláb  vagy  zokniban  táncolunk,  és  a  végén  a  földre  fekszünk. Erőtárgyat is hozhatsz, amit az oltáron elhelyezel a rituálé idejére.

Bejelentkezés szükséges a tanfolyamon megjelenéshez: Bartus Babett :06-30 52-32-662/bartusbabett kukac gmail.com Nem muszáj nevet írni a jelentkezésedhez,ez csak a létszám felméréséhez szükséges!
Első alkalom:szeptember 20. 19:00 majd minden hét csütörtöke 19:00-tól
Egy alkalom: 800 HUF,-

....................................................................................................................................................................................